AKCIÓK

Akciós ajánlatunk

Tekintse meg akciós építőanyag kinálatunkat!

GYÁRTÓK » Isover

Isover

A Saint-Gobain Isover Hungária Kft. 15 éve forgalmazza Magyarországon a jól ismert és széleskörűen sikerrel alkalmazott Isover üveggyapot és kőzetgyapot termékeket.
 

Tevékenységének célja mindenkor a piaci igényeknek és üzleti partnereinek magas szintű, megbízható kiszolgálása volt. Működésének tizenötödik évfordulóján immár teljeskörű választékot biztosít az épületek hőszigetelési és akusztikai megoldásaihoz, miközben különös gondot fordít a felhasználók munkájának megkönnyítésére és a környezet védelmére. Évtizedes fejlesztései eredményeképpen az ISOVER a legjobb kombinációját biztosítja:

 

 

  • a hőszigetelő és hangszigetelő funkcióknak,
  • a tűzbiztos megoldásoknak,
  • a környezet védelmének.

 

 

 
Internet cím: http://www.isover.hu  

Gyártó további akciós ajánlatai

 

Alapanyag-összetétel

A fő alapanyag a természetben megtalálható homok, melyhez újrahasznosítható üveget és salakosító adalékokat, mint például nyers szódát adagolnak.
A főleg síküvegből, autószélvédőből és tartályokból újra feldolgozott üveg részaránya folyamatosan növekszik, az alapanyag 80%-át is kiteheti. Az összetevők elegye meglehetősen precíz annak érdekében, hogy egy optimálisan olvadó homogén elegyet kapjunk.

Olvasztás

A keveréket 1450 °C körüli hőmérsékleten olvasztják egy elektromos- vagy gázkemencében.
A folyamat során felszabaduló füstöt és port szűrik és tisztítják, így a környezet szennyezése minimális.

 

 

Szálazás

A megolvasztott üveg egy, a szálazóba vezető csatornába kerül, melynek során eléri a szálazáshoz szükséges hőmérsékletet. A szálazás az eredeti TEL Isover eljárás szerint zajlik, amelynek során az üveg 100%-a szálazódik. A Tel (vagy Telstar) eljárással készülő üveggyapot hosszú és rugalmas szálakból áll, jelentős a hőellenállása, ezáltal kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik.

Kötőanyag

A szálazás után az üvegszálakhoz kis mennyiségben kötőanyagokat adnak. Ez biztosítja a szálak rugalmas összekapcsolását és az üveggyapot megfelelő mechanikai tulajdonságát.

Formázás

Az üveggyapot formázáskor néhány speciális eszköz segítségével újrarendezik a szálszerkezetét. A termék struktúráját és testsűrűségét minden esetben a felhasználási terület követelményeihez igazítva alakítják ki.

Polimerizáció

Az üveggyapot végső formáját, stabilitását és tulajdonságait a polimerizációs kamrában kapja meg, melynek hőmérséklete körülbelül 200 °C.

 

 

Az utolsó gyártási fázis és a csomagolás

Az üveggyapotot méretre vágják, a végső kiszerelési forma a felhasználási területtől függően tekercs vagy lemez. A levágott hulladékot visszaforgatják a gyártásba.


A termék igény szerint kasírozást és különleges megmunkálást kaphat.


Csomagolás előtt a termékeket erősen összenyomják, kihasználva az anyag rugalmasságát. A termékeket akár az eredeti méret 1/10-ére is össze lehet tömöríteni, sokkal olcsóbbá és egyszerűbbé téve az anyagkezelést, a raktározást, és a szállítást.

 

  

A csomagokat ezután raklapra helyezik, ezzel is növelve a logisztikai műveletek (raktározás és szállítás) hatékonyságát.

A gyártási folyamat során valamennyi paramétert folyamatosan ellenőriznek és számos vizsgálatot végeznek a lehető legjobb minőség folyamatos biztosítása érdekében.

 

 

További gyártók